Essències Montserratines XL*: de camaleons i xemeneies


MIMETISME m.
Propensió a imitar; semblança superficial que mostren certs animals amb els objectes entre els quals viuen i que serveix per a dissimular llur presència.

MIMÈTIC, -ÈTICA adj.
Imitatiu; dotat de mimetisme.



Quan escales una xemeneia et mimetitzes amb l'entorn rocós, bàsicament perquè t'introdueixes dins la roca. Una xemeneia tan amagada, francament queda mimetitzada amb les roques veïnes, costa de veure. Sobre si els que ens hem interessat per aquesta troballa som o no uns animals... que cadascú n'extregui les pròpies conclusions.

Sigui com sigui, la Mimètica al Caputxó de'n Semir és una via excepcional -òbviament des del meu punt de vista, totalment personal, subjectiu i transferible. Primer, perquè descobrir aquesta xemeneia, tan amagada tot i les seves proporcions impressionants, ja té un cert mèrit. Segon, perquè l'escalada que s'hi desenvolupa és bella, variada i interessant i tercer, perquè crec que té algunes estranyeses que li donen un punt de "diferència" respecte de moltes altres vies, més "típiques". Penso en l'accés, per la bretxa del Gendarme, en un llarguíssim ràpel de 60 metres o en el diedre circular que des del final de la xemeneia va voltant tot el Caputxó de'n Semir (180 graus) com si es tractés d'una escala de cargol.

Tot plegat, amanit amb un equipament just però suficient que salpebrarem amb 4 pitons plans per a l'A1 del segon llarg (més fàcil del que sembla a primer op d'ull) i un joc de friends i microfriends al gust.





(*epitafi: XL no és la talla d'una samarreta sinó el 40 en números romans).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...