Taladrina pa'l cerebro


Si facebuk fos una habitació no s'hi podria entrar de tants crits! El debat sobre l'ús del trepant a Ca la Montse s'ha traslladat al Roques, Parets i Agulles, un grup de feisbuk que suposo que ses senyories deuen conèixer de sobres, o no. Enrere queden els fòrums no patrocinats des de Sylicon Valley, els blogs, les cervesetes o els sopars a l'aire lliure...

Sigui com sigui, la reunió a Santa Ceci es va celebrar amb absoluta normalitat i amb pau i harmonia, fins i tot amor, diria. Veure's rodejat d'alguns dels més il·lustres escaladors de totes les èpoques sempre acompanya.

El resum de la trobada ja el debeu haver seguit aquí i allà. Menda només voldria insistir en un matís que, de ben segur, escalfarà els ànims més del que s'han escalfat fins ara. Calenturas de otoño en solfa!

Pel que em va semblar entendre, tot i les meves orelles, tan tocades per concerts d'inefable qualitat acústica durant tants anys, la prohibició del trepant -votada per la unanimitat dels assistents- la debem i així els ho hem d'agraïr, a la colla que ha fet dels Gorros, els Frares i d'alguns sectors de la Sud, el petit femer de casa seva. Miro d'explicar-me: Si en els darrers anys no s'hagués abusat de la màquina com s'ha fet, la qual cosa em sembla del tot innegable, el Patronat no hagués impulsat aquesta prohibició.

El resum seria que la prohibició és causa de l'ús indiscriminat que fan de la màquina els quatre de sempre -quatre o cinc.

També és cert que qualsevol parc natural/nacional que vulgui merèixer aquest qualificatiu, s'hauria d'enmirallar en altres parcs d'arreu del món, on aquesta prohibició ja fa molts anys que és efectiva. I si no s'ho creuen, cliquin, cliquin...

En certa manera, la prohibició ens afecta a tots. Els que han mirat de fer un ús "raonable" de la màquina, els que no l'han arribat a tocar mai, i els que la fan servir de coixí, cada nit, com a motoret de somnis tan humits com viciosos.

Descartin, per tant, ses senyories, tota la fila d'arguments contra el fals ecologisme. El trepant no es prohibeix perquè molesti a les bestioles més del que ho fan els turistes, les campanes o les motos de Santa Ceci. En aquest punt, crec que hem de celebrar una moratòria que doni un pèl d'aire a la muntanya... Més que res perquè als Hilti boys (amb carnet o sense) se'ls hauria acabat la roca abans de jubilar-se.

I qui no ho vulgui entendre no cal que ho entengui. Recentment els forestals s'han posat les piles i per primera vegada s'ha destinat una parella de Mossos d'Esquadra permanentment a la muntanya... Aneu al lloro! Tot i la fila que fan posen multes igual...



7 garlantes:

edunz { 10/10/13 20:50 }
jo no vaig poder ser-hi
Si, del sobreabús d'uns passem a la prohibició i pel mig perdem allò adient i menys impossible de definir del que sembla que és l'ús "adequat". A mi no m'agraden les prohibicions per defecte, ninguna, però la complexitat suposo que necessita blancs o negres, quan no hi ha més capacitat d'autorganitzar-ho. No és per la raó de ser un parc natural o no, seria més aviat des del colectiu escalador, organitzar aquest tema. I, la pardoxa, tan que sovint critiquem a les institucions i a vegades sembla no quedar més remei que recolzar-s'hi (patronat, mossos, ..).
Alguna dia hauríem de ser capaços de resoldre-ho nosaltres solets. Aquest era un dels sentits dels centres i federacions. I la Federació, perduda ja en la representativitat de les marques i els esports al medi natural.
En tot cas, un pas més en separar le gra de la palla, els sobrequipaments de l'escalada.
I fent el dimoni, dos dubtes:
al sortir escopits de Montserrat, no aniran ara amb les seves ànsies a altres zones no tan ben custodiades? aquí s'hi està molt bé i tampoc els volem (ja han vingut)
I els mossos, quan trobin a algú amb un trepant perquè està restaurant una via,.. com s'ho faran? ai ai, que feta la norma feta la trampa!
saluts
perB { 14/10/13 18:31 }
Per cert, sembla que el meravellós pont tirolès de la Teresina ha passat a millor vida (a la deixalleria, amb tot el Cu que manguen "per ahi"
pereB
juli { 11/11/13 19:02 }
Bona tardeA tots/es: la meva pregunta es:¿ ara ja no es podra fer cap forat a la roca?o solament la prohibicio es per el aparell electric?. Perque penso que hi ha una diferencia clara. No imagino a ningu fent una ristra de spits a lo Mister groc per ejemple. Pregaria una resposta.Julio Font
Bullarolas { 14/11/13 11:33 }
Sí que es podran fer forats a la roca. La prohibició només es refereix a l'ús del trepant
juli { 14/11/13 17:34 }
Gracies Daniel,bon cap de semana!
perico { 22/2/14 19:41 }
es veu que no, llestos, no es pot ni posar un plom ,(que són molt més contaminats que un bolt
Jordi_Brasil { 27/2/14 23:27 }
Hola a tots, Bullarolas, ets un cas patetic tio, perque no te informes abans de cagarl asempre?, no tens ni puta ideia de lo que escrius, es una llastima, primer consell tindries que formar part del comite tecnic del patronat, perque realment ets un mes dells, comite per altre part, amb una serie de impresentables, una representant del territori, denunciat per desequipar vies de escalade, (buitri), ell diu que o va deixar o dic que va ser expulsat, un altre representant del territori, Dios Todo Salvador, okupa de santa cecilia un avez echado por la feec ya con otros guardas, otro impresentable, un falso judas i falso guarda de ubn falso refugio, angel justel y sant benet, ni l afeec ni el patronato tienen cojones de mandarlo a l amierda porque esta santificado por los monjes, veremos que dice l asant asede y el papa, al pere forts que su frase que me largo fue para mandarlo a l amierda, como a otros muchos..." quien no tenga grado o no sepa escalar , que no suba a montserrat, pa cagarse...he denunciado este comite, sus miembros y la normativa existente por idiota, ya han reconocido su error sobre las putas chapas minimizadas que costaron l avida a l apitum, ahor aya las puedo poner doraditas de la tienda......y atienes homologadas las chapas que vendes por algunas tiendas, conmo vas de tio legal?.....por ultimo, el TALADRO NO ESTA PROHIBIDO!!!!!, LO SEGUIMOS USANDO....NO TE ENTERAS Y DEJA DE MENTIR....QUIERES QUE TE PASE LA NORMATIVA?, EST EN LA WEB....DEL PATRONATO...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...